Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Ferenc Molnar- Decaci pavlove ulice.

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Ferenc Molnar- Decaci pavlove ulice. taj Sub 29 Dec 2012, 12:57

Ame-Chan

avatar
Nihon-Jin
Nihon-Jin
Roman govori o rivalstvu dveju družina i njihovoj borbi za životni prostor. Jedna je družina Dečaka Pavlove ulice u čiji sastav ulazi i git-udruženje, a druga je Družina crvenih košulja. Git-udruženje je nastalo tako što su njegovi članovi skupljali materijal git sa prozora, nakon čega su morali lopticu gita držati u svom džepu i svakodnevno ga žvakati. Njihov vođa je bio Vajs, da bi ga kasnije zamenio Kolnai. Članovi su bili sledeći: Vajs, Kolnai, Čele, Čonakoš, Gereb, Barabaš, Nemeček, Rihter i Lesik. Predsednik Dečaka Pavlove ulice je bio Boka. Družina crvenih košulja se sastojala od sledećih članova: Feri Ač, njihov vođa, dva Pastora i drugi. Nemeček je bio taj koji je spasao družinu od crvenih košulja, Gereb je izdao družinu a Boka je bio glavni član družine. Roman se završava tragično, tj. Nemeček se posle svih žrtvi za družinu razboleo i umro.

Da li ste citali?

2 Re: Ferenc Molnar- Decaci pavlove ulice. taj Uto 01 Jan 2013, 05:02

Akai

avatar
Nihon-Jin
Nihon-Jin
Verovatno prva knjiga koja nije bila lektira, da sam procitao. Samo je malo bzvz kad sumiras celu knjigu tako u par recenica - usput otkrivajuci sve bitne dogadjaje koji mogu drugima pokvariti ugodjaj.

Mozda da si napisala malo o atmosferi knjige, o vremenu kad se radnja desava i gde, kao i o svom utisku i misljenju posle citanja - umesto da si prepricala radnju.

Ne mogu puno komentarisati o samoj knjizi, zaista sam je davno citao ( verovatno pocetkom 90tih ) kad sam bio na zimovanju u drzavi koja vise ne postoji ( Chehoslovacka XD ). Meni se knjiga dopala, tad kad sam je citao. Govorila je o prijateljstu, druzenju, osecaju pripadnosti nekoj grupi ali i nemaru i lakomislenosti mladih, kao i o surovosti zivota, naporu koji je potreban da se covek uklopi i odrzi takt s drugima.

Sećam se i ćetene alve, koju nikad nisam bas voleo haha.

http://www.animedimenzija.com

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu