Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Japanski izdavaci igara - velika cetvorka

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Japanski izdavaci igara - velika cetvorka taj Sre 18 Maj 2011, 02:02

Kage

avatar
Kami-sama
Kami-sama
Najveci izdavaci igara u Japanu ( tzv.Velika cetvorka ) su : Nintendo Co. Ltd., Sega Sammy Holdings, Namco Bandai Holdings i Konami.

Nintendo

Nintendo,sa sedištem u Kjotu , predstavlja najveću , ali i najstariju kompaniju u industriji igara.Prvobitno je osnovana 1889 i bavila se proizvodnjom ručno pravljenih hanafuda karti, koje su se koristile u Japanu za igranje karti .Tokom godina ,postala je jedna od najmoćnijih u industriji. Pored video igri , Nintendo je takođe većinski vlasnik Seattle Mariners-a ( bejzbol kluba )

Glavni proizvodi uključuju Game Boy, Famicom, Nintendo 64, GameCube, Nintendo DS, i 7 generaciju konzole Wii. Nintendo je bio iza velikih uspeha kao što su: Donkey Kong, Super Mario Bros i Pocket Monsters, objavili su preko 250 igara , razvili najmanje 180 njih , i imaju preko 2 milijarde prodatih igara širom sveta.

Sega

SEGA je izdala mnoge hitove za arkade (Frogger and Zaxxon ) , i ostvarili su veliki uspeh prodajom konzola (Mega Drive, Saturn I Dreamcast). Ali, posle poraza od Nintenda i Sonija u žestokoj konkurenciji 1990-ih , oni su se povukli i počeli da se koncentrisu na razvoj softvera za više platformi . Sega ima svoje korene u preduzeću pod nazivom Standard Games osnovane od strane tri Amerikanca na Havajima 1940 godine , koja se 1951 preselila Tokio ( gde im je i danas sediste ) . Sadasnje ime potiče od fraze "SErvice GAmes of Japan,", a usvojen je posle spajanja 1965.

Namco

Namco je osnovan u Tokiju 1955 god. kao kompanija koja je pravila proizvode namenjene deci.Kompanija je usvojila svoje trenutno brand ime 1972 , kupivsi udeo u Japanskom Atari-ju 1974 ,Namco ulazi u svet i trziste video igara . 1980 izdaje svoju najpopularniju igru za arkade Pac-Man, igru dizajniranu od strane Toru Iwatani-ja . Kasnije Namco pocinje da razvija igre za Nintendovu konzolu Famicom (Galaxian). U jedne od najpoznatijih naslova spadaju jos i igre kao sto su Soul Calibur i Tekken . U septembru 2005 , Namco se spaja sa kompanijom Bandai i osnivaju zajednicku kompaniju pod nazivom "Namco Bandai Holdings".

Konami

Konami je vodeća kompanija za razvoj i izdavanje brojnih i jako popularnih video igara . Od 2005 , on je 4. po veličini izdavac/razvojni studio igara u Japanu . Kompanija je osnovana 1969 kao preduzece za iznamljivanje i popravku džuboks uredjaja u Osaki ( osnivac Kagemasa Kozuki) , još uvek aktuelni predsjedavajući i izvršni direktor . Ime " Konami " je dobio po imenima osnivaca Kagemasa Kozuki , Ioshinobu Nakama , Hiro Matsuda i Shokichi Ishihara. Konami takođe znači " Mali talasi" . Konamijevo glavno sjedište je u Japanu, u Tokiju.
Postao je poznat po igrama:Dance Dance Revolution,Tokimeki Memorial, Metal Gear Solid, Silent Hill i Pro Evolution Soccer ( Winning Eleven ).

Ostale kompanije:
Capcom
Capcom je vodeća kompanija za razvoj i izdavanje računarskih i video igara . Osnovana je 1979 u Osaki pod imenom Japan Capsule Computers. Najpoznatiji naslovi: Street Fighter i Biohazard ( poznat kao Resident Evil van Japana ) .

Square Enix

Square Enix je najpoznatiji po igri Final Fantasy, koja je prvi put objavljena 1987, koja je najprodavanija igra svih vremena ( pored igara u okviru Final Fantasy univerzuma, napravljene su jos i tri anime serije i anime CGI filmovi ).Poznat je jos po igrama kao sto su Dragon Quest i Kingdom Hearts. Square Enix je osnovan 2003 god. spajanjem rivalskih kompanija Square Co. i Enix Corporation.

http://otaku-rs.blogspot.com/

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu