Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Besplatni plejeri

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Besplatni plejeri taj Sub 25 Jun 2011, 11:27

Kage

avatar
Kami-sama
Kami-sama
GOM Player
Spojler:

GOM Player se na tržištu pojavio pre sedam godina, baš u momentu kada je neprikosnoveni BS.Player počeo da gubi tlo pod nogama. Korisnicima BS-a nikako se nije dopala ideja autora da u verziju 2.0 plejera ubace adware komponentu, pa je prelazak na alternativno rešenje u tom momentu izgledao kao logičan potez.

Na prvi pogled, GOM Player deluje jednostavno. Krasi ga simpatičan grafički komandni interfejs koji se ne oslanja na Windows šablon, uz prisustvo samo najbitnijih komandnih dugmića. Ono što je kod ovog plejera bitno nalazi se ispod haube – kada je otvorite, bivate zapljusnuti snagom, kao da se tamo nalazi kakav moćan V6 motor. Pre svega, program je svaštojed i kroz ždrelo će uspešno progurati praktično sve što mu ponudite. Čak i ako se desi da neki fajl ne prepozna, ljubazno će vam ponuditi da pretraži online bazu kodeka i uputi vas na preuzimanje potrebnog open-source komplementa. Ono što je jako važno kada su kodeci u pitanju jeste podatak da vam oni u ovom slučaju praktično i nisu potrebni! Kako to? Well, GOM Player dolazi sa internom bazom kodeka koja podrazumeva podršku za najkorišćenije tipove datoteka, među kojima su i DivX, XviD, MKV, MPEG... Naravno, možete se odlučiti i na dekodovanje materijala putem već instaliranih (sistemskih) kodeka, ali je to potpuno nepotreban korak uzimajući u obzir kvalitet koji GOM daje po defaultu.

Priča o ovom ostvarenju mogla bi da potraje, pošto je u pitanju zaista jedan od sveobuhvatnijih alata za reprodukciju video materijala. Pokušaćemo da skratimo pisanije navodeći samo najbitnije stavke. GOM Player donosi sijaset opcija za korekciju prikaza i štelovanje geometrije slike, tu je i snažna podrška za titlove koja omogućava sve moguće zahvate nad tekstualnim prevodima. Treba reći i to da je program sposoban da reprodukuje parcijalno preuzete video datoteke, da ima funkciju screen capture koja može da radi i u burst modu (omogućava automatsko hvatanje do 999 screenshotova), da se uspešno snalazi i sa DVD-Video sadržajem, da podržava skinove...

Jedna stvar nam se ipak nije dopala. Naime, na našoj test mašini iskusili smo neprijatan zastoj prilikom nasumičnog „skakanja” (čitaj premotavanja) po reprodukovanom MKV sadržaju. Reprodukcija se zaustavi na nekoliko sekundi i onda ponovo krene kao da se ništa nije dogodilo. Ovo nam se dešavalo i pod Windowsom XP i pod sedmicom. S druge strane, sama reprodukcija HD datoteka teče glatko i bez ikakvih problema.

velicina 5,9 mb, na HD 17,6 mb
link - http://www.gomlab.com

VLC media player
Spojler:

Kada prvi put vidite VLC ne možete se oteti utisku da je reč o nekom na brzinu sklepanom ostvarenju koje pri tom krase zastarela grafička rešenja. O, kako se greške lako mogu napraviti kada se sudi samo po spoljašnjosti...

Verovali ili ne, VLC media player je pravi monstrum, programetina koja pod svojim skutima čuva toliko toga da uopšte nije slučajno što je vascelo popularan među korisnicima. Verzija 1.x programa do sada je skinuta u 150 miliona primeraka, a u svakoj sekundi izvrši se gotovo četiri preuzimanja! Takvom stanju stvari pomaže i činjenica da VLC radi na gotovo svim danas korišćenim operativnim sistemima – Windows, Mac OS X, Linux, PlayStation 3... Ipak, ono što je najznačajnije jeste to da se iza neugledne spoljašnjosti (koja se, uzgred, može menjati putem brojnih skinova) krije neverovatno veliki broj opcija i mogućnosti. VLC media player ne samo da je audio/video plejer, već može da strimuje materijal, pristupa TV i satelitskim karticama, pa čak i da konvertuje datoteke iz jednog oblika u drugi. Sve ovo daje mu neverovatnu upotrebnu vrednost, koja u kombinaciji sa poslovičnom stabilnošću i jednostavnošću korišćenja predstavlja pobednički recept.

Kada je broj podržanih formata zapisa u pitanju, trošenje prostora postaje stvar luksuza. VLC će pustiti većinu onoga što mu ponudite, a to će učiniti koristeći internu bazu kodeka koju donosi sa sobom. Naravno, programu se može narediti i da koristi sistemske kodeke. Inače, u podešavanjima se nalazi toliko opcija da će vam se zavrteti u glavi. Autori su zbog toga komandni interfejs napravili u dva primerka – jedan sadrži sve opcije, dok drugi nudi samo „probrana dobra”.

Nas je najviše zanimalo to kako se program ponaša prilikom reprodukcije HD materijala. Sve prolazi bez ikakvog problema, a nema ni nezgodnog kočenja prilikom „premotavanja” kao u slučaju GOM Playera. Kako pomerite klizač na novu poziciju, tako se reprodukcija u momentu nastavlja. Jedna stvar nam se ipak nije svidela, a to je činjenica da program vuče znatno više sistemskih resursa nego GOM. Opterećenje procesora znalo je da dostigne i brojku od 70 procenata, dok je potrošnja memorije bila 65 MB. S druge strane, GOM „troši” oko 57 MB memorije, a procesor „tera” u granicama između 30 i 40 procenata.

velicina 17,6 mb na HD 75,5 mb
link - http://www.videolan.org/vlc

Media Player Classic Home Cinema
Spojler:

Zasnovan na Media Playeru 6.4, Media Player Classic Home Cinema donosi pregršt mogućnosti i opcija upakovanih u jednostavno radno okruženje. Ovaj plejer danas je izbor mnogih, i to kako zbog svoje izuzetne organizacije tako i zbog činjenice da u startu podržava većinu korišćenih formata zapisa. Logično, u paketu se dobija brigada pripadajaćih kodeka, tako da otvaranje MPEG, DivX, XviD, MKV i ostalih popularnih datoteka neće biti nikakav problem. A sve to uz AC3 ili DTS zvuk i tekstualne prevode.

Za razliku od VLC-a, MPCHC ima znatno manje podešavanja, ali ga to ni u kom pogledu ne čini inferiornim. Eto, mesta se čak našlo i za sekciju putem koje se pristupa resursima TV kartice. Ono što treba posebno istaći jeste da ovaj program praktično „živi od ljubavi”. Zahvaljujući DirectX video akceleraciji (DXVA), puštanje HD sadržaja opterećuje procesor do zanemarljivih pet procenata! Pri tom program „jede” svega 49 MB memorije, što ga čini idealnim za instalaciju na slabijim mašinama. Deo posla vezan za dekodovanje video sadržaja prebacuje se na grafičku karticu i otuda dolazimo do podatka da se procesor rasterećuje. Naravno, kvalitet slike prilikom reprodukcije MKV-a je odličan, a i „premotavanje” se obavlja u treptaju oka. E sada, postojanje DXVA podrške znači da HD sadržaj postaje dostupan čak i na laptopovima sa integrisanim grafičkim podsistemima i Celeron procesorima.

Media Player Classic Home Cinema ima još mnogo lepih mogućnosti kao što su opcija snimanja reprodukovanog sadržaja u formatu koji odaberete, igranje sa Pixel Shaderima, sprečavanje „cepanja ekrana” itd.

velicina 3 mb na HD 15,8 mb
link - http://mpc-hc.sourceforge.net

KMPlayer
Spojler:

KMPlayer donosi znatno prijemčivije upravljačko okruženje. Piano Black like skin, odsustvo klasičnih „prozorolikih” rešenja i gusto pakovanje opcija ispod haube jesu njegove glavne odlike. Po svojoj organizaciji KMPlayer u velikoj meri podseća na GOM Player, s tom razlikom što ovde ipak ima nešto (čitaj: mnogo) više opcija. Čak im je i raspored prečica sa tastature veoma sličan.

KMPlayer dolazi sa svojim kodecima, a zna da iskoristi i one koji su ranije instalirani na sistemu. Otvara sve što vam padne na pamet, čak i gomilu audio zapisa (između ostalog, podržava i Winamp plug-inove). Iako i sa default podešavanjima nudi glatku i kvalitetno beskompromisnu reprodukciju, setovanje opcija ide do najsitnijih detalja. Tako, nudi igranje sa titlovima, rad sa TV karticama, mogućnost postprocesinga, implementiranje audio filtera, podešavanje geometrije slike...

Puštanje HD sadržaja je besprekorno, baš kao i „njegovo premotavanje”. U isto vreme, KMPlayer uopšte ne troši mnogo sistemskih resursa, ali se u ovom departmentu ipak ne može porediti sa MPCHC-om. Opterećenje procesora išlo je svega do 20 procenata, dok je konzumacija memorije iznosila prihvatljivih 43 MB.

velicina 14,2mb na HD 46,2 mb
link - http://www.kmplayer.com/forums

SMPlayer
Spojler:

SMPlayer je relativno nov igrač na sceni, što se može zaključiti i iz oznake verzije programa. Prema rečima autora, u pitanju je frontend za poznati multimedijalni plejer MPlayer (www.mplayerhq.hu). Iako u stalnom razvoju i doradi funkcija, SMPlayer naprosto briljira u praktičnom okruženju. Krasi ga jednostavan i nenametljiv upravljački interfejs koji je u svojoj default varijanti ipak nešto moderniji nego oni koje smo videli kod MPCHC-a i VLC-a. Opcija ima za pinkicu manje nego u KMPlayeru, ali nikako ne treba potceniti sve ono što je implementirano.

Plejer pušta gotovo sve aktuelne formate zapisa, i to radi uz pomoć internih kodeka. Za vreme instalacije biće vam postavljeno pitanje da li želite da preuzmete i neke dodatne kodeke koji će domen primene još uvećati. Kako se radi o punokrvnom multimedijalnom plejeru, u osnovu je implementirana i podrška za audio zapise, pa se odavde može sasvim komotno uživati i u muzičkim numerama. Ipak, mi smo brže-bolje požurili da vidimo kakvo je stanje prilikom reprodukcije MKV-a. Sedi, odličan 5! Odličan kvalitet, lightning fast premotavanje i zanemarljiva konzumacija sistemskih resursa (procesor do 20 procenata, memorija 32 MB) jeste ono što smo zatekli.

Od pratećih opcija valja istaći mogućnost igranja sa formatom slike, sekciju za implementiranje grafičkih filtera, podršku za žongliranje titlovima koja čak uključuje automatsku pretragu putem sajta OpenSubtitles.org, zatim ekvilajzer, pa audio filtere (program ima i karaoke mod, koji je, ruku na srce, prilično neupotrebljiv), mnoštvo komandi za fino premotavanje materijala i izbor brzine reprodukcije... Ipak, ono što je najzanimljivije odnosi se na sposobnost programa da pamti dokle ste stigli sa reprodukcijom različitih datoteka (svojevrsna funkcija multi resume playback). Iz SMPlayera tako možete započeti, a potom i prekinuti reprodukciju nekoliko fajlova.

velicina 14,1 mb na HD 44,4 mb
link - http://smplayer.sourceforge.net

http://otaku-rs.blogspot.com/

2 Re: Besplatni plejeri taj Sub 25 Jun 2011, 11:34

UbicaMekogSrca

avatar
Kami-sama
Kami-sama
bravo kume... ovo će trebati svima lol!

3 Re: Besplatni plejeri taj Uto 28 Jun 2011, 09:36

japanese girl^^

avatar
japanese girl^^
japanese girl^^
ja imam dva gom player-a

4 Re: Besplatni plejeri taj Uto 28 Jun 2011, 10:31

AlanViBritannia

avatar
Daimyo
Daimyo
Ja koristim VLC i Home Cinema [u zavisnosti od vrste fajla] i divni su. <3

http://flavors.me/alanvibritannia

5 Re: Besplatni plejeri taj Sre 29 Jun 2011, 03:09

Kage

avatar
Kami-sama
Kami-sama
Imam sve plejere sa liste ( osim SMPlayer-a xDDD).....ali najvise koristim KMPlayer Smile

http://otaku-rs.blogspot.com/

6 Re: Besplatni plejeri taj Sre 29 Jun 2011, 03:11

UbicaMekogSrca

avatar
Kami-sama
Kami-sama
Ja samo KM... on je najbolji.

7 Re: Besplatni plejeri taj Sre 29 Jun 2011, 22:22

~Death Ripper~

avatar
Administrator
Administrator
Ja koristim BSPlayer i nisam imala problema do sad. Ne cita samo jedan neki format u kom su mi bili neki snimci s mobilnog, ali sam to lepo sredila u RealPlayeru. Sto rece neko, pusta sve osim tople vode. Samo sto nije besplatan.^^"


_______________________
http://japanmaniaserbia.serbianforum.info

8 Re: Besplatni plejeri taj Sub 30 Jul 2011, 11:48

Loud.

avatar
Nihon-Jin
Nihon-Jin
I ja koristim BS.Player, dobar je i služi. Koristim ponekad i GOMplayer, zavisi za šta mi treba. Smile

9 Re: Besplatni plejeri taj Sre 03 Avg 2011, 01:42

TanukiSubs

avatar
Ninja
Ninja
Ja sam uglavnom na GOM Playeru, tu i tamo se ubaci i VLC ili WMP (Windows Media Player).

http://tanukisubs.crotaku.net

10 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 03:21

japanese girl^^

avatar
japanese girl^^
japanese girl^^
imam Winamp,GOM Player,SM Player i KM player... najviše koristim KM Player..

11 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 04:10

ZetaZaku

avatar
Daimyo
Daimyo
Samo Media Player Classic.

http://dreamlessdorm.wordpress.com/

12 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 06:23

synhro

avatar
Daimyo
Daimyo
^^Amen to that.
Od ne-besplatnih koristim samo BS..koristan je za lenštine poput mene, jer sam traži titliće. Tehnologija je čudo.

13 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 06:55

UbicaMekogSrca

avatar
Kami-sama
Kami-sama
Dobar je MPC ali brate ponekad kada renderuje snimak prosto zabaguje.... on dolazi sa pakovanjem kodeka K-lite i pušta sve ali po broju opcija i funkcionalnosti KM plejer je najbolji. Kodeke svakako dobijaš i samo ih integrišeš u KM i šljaka kao ludo lol!

14 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 07:46

ZetaZaku

avatar
Daimyo
Daimyo
Ko jos koristi K-Lite? Sta je to uopste? Kad ce ljudi nauciti da koriste CCCP?

http://dreamlessdorm.wordpress.com/

15 Re: Besplatni plejeri taj Sub 18 Feb 2012, 08:39

AlanViBritannia

avatar
Daimyo
Daimyo
Secam se K-Lite pakovanja kodeka.. Koristio sam ih na starom kompu, BI = before internet.

Sad sam totalno komunista, kao i Sale. CCCP!

http://flavors.me/alanvibritannia

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu