Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kodeci

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kodeci taj Sub 25 Jun 2011, 11:35

Kage

avatar
Kami-sama
Kami-sama
K-Lite Codec Pack
Spojler:

Ovaj paket kodeka dostupan je u čak pet varijanti. One se međusobno razlikuju po količini uključenih filtera, broju podržanih formata zapisa, kao i po broju pratećih alata. Dovoljno je reći to da su autori specijalno osmislili i verziju za poslovno okruženje pa da vam postane jasno koliko je pažnje uloženo u ceo posao. Ovoga puta mi smo se odlučili na Full verziju paketa koja teži ka naprednim korisnicima i kojoj, za razliku od Mega komplementa, nedostaje (između ostalog) podrška za RealMedia formate. Pored gomile potrebnih filtera, u paketu se nalaze i ffdshow, Media Player Classic Home Cinema, DirectVobSub, Bitrate Calculator, Codec Tweak Tool, GSpot... Još jedna važna osobina ovog paketa jeste to što se bez problema može koristiti pod Windowsom XP, Vistom i sedmicom.

velicina 14,9mb na HD 49,0 MB
link - http://www.codecguide.com

Windows Vista Codec Package
Spojler:

Windows Vista Codec Package nije namenjen samo korisnicima pretposlednjeg Microsoftovog operativnog sistema, već korist mogu izvući i „goniči” XP-a. Ako se odlučite za ovaj paket, treba da znate da on ne sadrži nijedan od popularnih plejera, ali da je tu većina poznatih filtera i alata. Jedna od prednosti je postojanje naročitog programa, tzv. Settings Applications, koji služi za jednostavnu postavku globalnih radnih parametara. Tako sa jednog mesta možete pristupiti podešavanjima u AC3Filteru, ffdshowu ili XviD kodeku, podestiti titlove u VobSubu, „pretrčati” po opcijama u Haali Splitteru, odrediti konfiguraciju zvučnog podsistema itd. Autor paketa, izvesni Shark007, nudi i verziju paketa namenjenog korisnicima Windowsa 7, koji je inventivno nazvao Windows 7 Codecs.

velicina 22,0 mb na HD 55,3 mb
link - http://shark007.net/vistacodecpackage.html

X Codec Pack
Spojler:

X Codec Pack je sadržajno najmanji kodek paket na tržištu. U pitanju je pravi spartanac koji je namenjen osnovnoj upotrebi, pa se zato i kvalifikuje u kategoriju Lite. Od kodeka i filtera tu su samo XviD, ffdshow, AC3Filter i DirectVobSub, a mesta se našlo i za program MediaInfo (pruža tehničke informacije o audio i video fajlovima), odnosno Media Player Classic Home Cinema. X Codec Pack možemo da preporučimo korisnicima sa minimalnim zahtevima i niskim nivoom poznavanja tematike, baš kao i mašinama namenjenim puštanju SD sadržaja.

velicina 11,3 mb na HD 21,2 MB
link - http://recodemedia.fre3.com

Combined Comunity Codec Pack 2009-09-09
Spojler:

Combined Comunity Codec Pack,je od milošte nazvan CCCP. Doskora je ovaj paket podržavao čak i seriju operativnih sistema Windows 9x, ali ni podrška za ostatak Microsoftove ponude Prozora (uključujući tu i sedmicu) nije za bacanje. Na meniju se, između ostalog, nalaze ffdshow tryout, Haali Media Splitter, DirectVobSub (VSFilter), baš kao i Media Player Classic Home Cinema. Korisnik može sam da izabere komponente koje želi da instalira, a zanimljivo je to da je na raspolaganju i neka vrsta aplikacije Settings, koja po principu dvokoračnog čarobnjaka vodi korisnika kroz opcije i dostupna podešavanja. Tako se mogu (de)aktivirati komponente ffdshowa, podesiti koji će programi otvarati naznačene video datoteke, podesiti audio konfiguracija itd. Kod ovog paketa svidelo nam se to što je kompaktan i u isto vreme omogućava reprodukciju SD i HD sadržaja.

velicina 5,9mb na HD 22,3 MB
link - http://cccp-project.net

http://otaku-rs.blogspot.com/

2 Re: Kodeci taj Sub 25 Jun 2011, 11:37

UbicaMekogSrca

avatar
Kami-sama
Kami-sama
najbolje je da se ako se već instaliraju kodeci instalira K-lite mega pakovanje kodeka... ima sve

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu