Procitao neke klasike poput Ayako i Apollo's Love song od Tezuke. Lik je zaista genijalan bio, ljudi ne preuvelicavaju. Apollo's Love song je bio prilicno random u nekim delovima, ali je na kraju sve objasnjeno i ima smisla. Lik je kao mrzeo ljubav i doktori su pokusavali da ga lece. I sad fora, on je imao neke snove/vizije u kojima je vidjao sebe i u kojima se zaljubljivao. U jednom je bio Nacista, u drugom na pustom ostrvu sa ribom, zatim neki futuristicki setting gde su roboti vladali svetom. I prilicno su zanimljivo sve te price bile predstavljene, kao i aktuelna gde je iz nekih razloga morao da vezba trcanje za maraton XD
Ayako nije vec random, i imala je jako zanimljivu pricu. Radnja pocinje 4 godine posle rata i glavni lik se vraca u Japan posto je bio zarobljenik. I kako je Japan bio retardiran, niko ga nije zeleo, kao "sto nisi umro". I polako se upoznaje njegova porodica gde su svi muski clanovi bili udareni XD I polako smo gledali kako propada i kako je najvise patila ta devojcica zvana Ayako. Prica se odvija kroz nekih 24 godina valjda. Jako zanimljiva manga tj. obe su jako zanimljive, ali jbg, Tezukin crtez ne prija bas svima. Jedino opravdanje: dosta je stara manga, stilovi su se razvijali, i naravno, lik je jbni otac mangi :3
Uzeo bas i da citam jednu stariju mangu od njega, Princess Knight. Radi se o princezi za koju je bilo slucajno proglaseno da je princ kad se rodila, pa se sad mora ceo zivot prerusivati kao princ da ne bi niko saznao da je zensko, jer bi onda njen ujak nasledio presto. Nazalost, prva polovina se bas bavi njegovim pokusajem da otkrije njen pol nekim lol metodama kao iz crtanih filmova. Cak i sam crtez lici na Miki Maus meets Popaj. Jedino je Princeza lepo nacrtana i ima taj meni simpatican dizajn devojaka. Iz nekih razloga mi se bas svidjaju ti matori dizajni devojaka XD
Dalje od Tezuke, citaju se:
Sakigake Otokujuku - Odlican muzevan shounen. Trenutno 54 chaptera procitao i polako se blizim kraju dela koji je animiran u animeu, tako da jedva cekam da stignem do dela koji nije bio animiran. Steta sto vise ne prave ovakve mange.
Jojo's Bizarre Adventure Part 2 - Za sad bolji od keca, ali sam tek na pocetku i tek treba krenuti radnja, posto sam kod drugog volumea tek, a ima valjda sedam.
Tonari no Kaibutsu-kun - 17 chaptera procitao i ide sve na bolje. Malo je stagniralo u sredini, ali se popravlja.