Hej, nov sam ovde, ali učim japanski prilično dugo (tri godine). Išao sam na privatne časove kod jedne sjajne profesorke japanskog jezika koja časove drži baš jeftino i koja japanski rastura. Ona mi je rekla da ne verujem puno diplomiranim japanolozima, zato što oni uglavnom ne znaju ništa drugo osim onoga što se uči na faksu. Zato i kurseve jezika koje drže rade samo po programu koji rade na faksu. Kada bi ih pitao bilo šta drugo malo komplikovanije, ne bi umeli da ti odgovore. Npr. 2. ili ne daj bože 1. nivo JLPT-ja koji se niko ne usuđuje ni da pomislim da polaže.
A u ovo sam se i sam uverio nedavno u Tagaiju. :/
Zato sam i prestao da idem tamo (doduše bio sam par puta, uverio se i otišao).
Nego, nedavno sam naleteo na sajt za učenje japanskog na srpskom jeziku, da, da, na srpskom
i oduševio sam se, moram priznati. Lagano, sve dobro objašnjeno uz puno primera. Koliko sam shvatio, ako se uči samo sa njega, moći će da se položi neki od ispita JLPT-ja, što je do jaja. Mada se još uvek objašnjava peti nivo JLPT-ja što sam odavno prevazišao, ali naučio sam nešto novo, i iskreno (ja bar) jedva čekam svaku novu lekciju (koja je gotovo na dnevnom nivou).
A evo ga i taj sajt:
[You must be registered and logged in to see this link.]Pa vi procenite sami.