Kako sam dosta toga pozaboravljala zbog puno ucenja ove godine, resila sam poceti sa ucenjem japanskog jezika iz pocetka
1. Pismo - hiragana i katakana (mislim da ce kakvih 7 dana biti i vise no dovoljno za ovo, jos manje ako nema skolskih obaveza)
2. Brojanje (istina, vecina nas zna brojati, to se ne da tek tako zaboraviti, no pod "Brojanjem" podrazumevam i kanji-je koji predstavljaju brojeve, kao i japanski nacin brojanja, te dani, meseci, godine, minuti i sati - najvise 7 dana)
3. Boje (aoi, akai, shiroi, kuroi, midori itd. pisanje i izgovaranje - najvise 2 dana (preporucujem vikend xD))
4. Zivotinje (inu, neko, buta, usagi... pisanje i izgovaranje - maksimum 2 dana)
5. Zanimanja (1-2 dana, osnovna zanimanja tipa nastavnik, doktor, kao i student. pisanje i izgovor)
6. Clanovi porodice (1 dan, pisanje i izgovor)
7. Osnovne fraze i izrazi (pisanje i izgovor - maksimum 3 dana)
8. Gramatika - uvod - glagolski oblici (do 5 dana,)
9. Gramatika - uvod - recce (do 3 dana)
10. Glagoli - osnovni (2-3 dana)
-------------------------------------------------------
to je moj plan za prvi mesec ucenja (sve je to obnavljanje vec naucenog, te bi bilo i manje od mesec dana da nema skole) xD
kako vasi planovi izgledaju/su izgledali? :333
1. Pismo - hiragana i katakana (mislim da ce kakvih 7 dana biti i vise no dovoljno za ovo, jos manje ako nema skolskih obaveza)
2. Brojanje (istina, vecina nas zna brojati, to se ne da tek tako zaboraviti, no pod "Brojanjem" podrazumevam i kanji-je koji predstavljaju brojeve, kao i japanski nacin brojanja, te dani, meseci, godine, minuti i sati - najvise 7 dana)
3. Boje (aoi, akai, shiroi, kuroi, midori itd. pisanje i izgovaranje - najvise 2 dana (preporucujem vikend xD))
4. Zivotinje (inu, neko, buta, usagi... pisanje i izgovaranje - maksimum 2 dana)
5. Zanimanja (1-2 dana, osnovna zanimanja tipa nastavnik, doktor, kao i student. pisanje i izgovor)
6. Clanovi porodice (1 dan, pisanje i izgovor)
7. Osnovne fraze i izrazi (pisanje i izgovor - maksimum 3 dana)
8. Gramatika - uvod - glagolski oblici (do 5 dana,)
9. Gramatika - uvod - recce (do 3 dana)
10. Glagoli - osnovni (2-3 dana)
-------------------------------------------------------
to je moj plan za prvi mesec ucenja (sve je to obnavljanje vec naucenog, te bi bilo i manje od mesec dana da nema skole) xD
kako vasi planovi izgledaju/su izgledali? :333