Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pričaonica

+12
Miki-Liki
Kage
Gamaran
Lady_Sonozaki
MoonGirl*
Psychosocial
UbicaMekogSrca
Zomboid
synhro
Japi
sajber
Evil Mastermind
16 posters

Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 29 od 40]

701Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Sre 19 Dec 2012, 13:14

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Znaci ko Balkanac idem i pucam u sve zivo xDD Predpostavljam da je odlicno za oslobadjanje od stresa,haha xD

Mange i stripove nisam citao nikad,niti sam pratio tako da o tome ne znam ama bas nista xD Sa druge strane anime sam slatko prostudirao,dovoljno da znam da postoje potpuno nezavisno od svega vezanog za crtace Smile

702Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Sre 19 Dec 2012, 13:17

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

Extra je... najbolji fps koji sam igrao ove godine a igrao sam i Crysis 2 i ono propagandno sranj* Black Opsasa 2 Suspect

703Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Sre 19 Dec 2012, 13:20

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Probace se definitivno Very Happy No odoh ja,sustiglo me pivo,jedva drzim oci otvorene zzz see ya narode Pričaonica - Page 29 1149005970

704Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 00:28

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

Ah, stara dobra diskusija..Anime su crtani film, da ili ne?

Anime jesu podvrsta crtanog filma, sa svim svojim osobenostima, sličnostima i različitostima.

Japi..primer vezan za vrste muzike je jako dobar, samo si ga primenio subjektivno i pristrasno, kako bi potkrepio svoj lični stav. Ne možeš porediti između sebe različite muzičke žanrove (lol, pa ko će nazvati metal vrstom džeza)..ali..svi oni jesu različite podvrste muzike, na isti način kao što su anime i npr. flash cartoons, podvrste crtanog filma. Razlike i sličnosti su nemerljivi u oba primera, ali suština ostaje: to su različiti žanrovi (podvrste) jedne umetnosti.

Banalan primer: 'Dva pećinska čoveka, jedan u Americi, drugi u Africi, crtaju svoje pećinske radove. Amerikanac crta krvlju, trudeći se da uhvati samo osnovni oblik bizona, dok Afrikanac crta pepelom, pokušavajući verno da oslika svaku konturu žirafe.' Obe interpretacije su pećinski crteži, ali njegove različite podvrste sa drugačijim ciljem i svrhom u vidu. I jedno i drugo nazivamo pećinskim crtežima, jer se klasifikuju (pripadaju) kao jedna umetnička forma.

Isti slučaj je sa anime-ima i američkim crtaćom. Uzimajući u obzir sve unikatne ciljeve, stilove, korene ili šta još treće..oboje su podvrste (žanrovi) umetničkog izražaja, pod nazivom crtani film.

705Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 00:45

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Lepo si to prikazao,mada se sa necim ne slazem,rekao si da su anime i npr flash cartoons podvrste crtanog filma,to su podvrste animacije Crtaci su doduse prva vrsta animacije koja se pojavila,a kao sto sam pomenuo dobili su ime po abstraktnim crtezima koji nemaju veze sa realnoscu.Medjutim vremenom su se pojavili i drugi tipovi animacije,kao sto su anime,kao sto su full CG,flash animacije itd itd Smile

Najjednostavniji primer:

Filmove delimo na komedije,parodije,akcije..
Animaciju delimo na: crtanu deciju animaciju (cartoons),japansku 2D animaciju (anime), flash animaciju etc ect Smile Bez obzira sto su se cartoons pojavili pre,anime su jednostavno u samom korenu drugaciji po apsolutno svemu: Likovima,animaciji,tematici,muzici.. Smile To je moje misljenje od koga ne posustajem,haha xD

706Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 00:46

Miki-Liki

Miki-Liki
Banovan
Banovan

Anime jesu crtani filmovi, svako ko to ne shvata ima 11 godina.

707Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 00:48

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Miki-Liki ::Anime jesu crtani filmovi, svako ko to ne shvata ima 11 godina.

Wow,kako mi je to promaklo,ne mogu da verujem..Potpuno si u pravu,jesu crtaci a sad konacno znam i zasto Haha Nya nya

708Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 01:06

sajber

sajber
V.I.P.
V.I.P.

Japi ::Najjednostavniji primer:

Filmove delimo na komedije,parodije,akcije..
Animaciju delimo na: crtanu deciju animaciju (cartoons),japansku 2D animaciju (anime), flash animaciju etc ect Smile Bez obzira sto su se cartoons pojavili pre,anime su jednostavno u samom korenu drugaciji po apsolutno svemu: Likovima,animaciji,tematici,muzici.. Smile To je moje misljenje od koga ne posustajem,haha xD

I što ti taj post govori? Po tvome primjeru možemo crtiće zvati animacija. Tako ima američka animacija i japanska animacija, to si rekao zar ne? Ta Animacija o kojoj govoriš, bez obzira bila američka ili japanska je dobila naziv crtić. Crtana serija, crtani film....

Kako bi nazvao npr. film Redline? Možeš li ga nazvati filmom? Ili možda pak Animeom? Ako nemožeš Anime nazvati crtić, nemožeš ga niti nazvati filmom, right?

Eh, majketi, pogubio sam se u ovim primjerima Very Happy Ni sam neznam što sam sve napisao pa me slobodno ispravite.

@Miki-Liki je objasnio Haha

709Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 01:53

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Redline mozes nazvati anime filmom Haha Anime je skracenica od japanimation Dakle,2D rucno crtana animacija iz Japana Smile

Sve je to animacija,ali drugi tip.Evo na pr South Park,to bi trebalo da bude crtani,tj cartoon po vasem razmisljanju,jel da? South Park je animirana serija/sitcom po samim recima kreatora,nije crtani! Redline je anime/animirani film. Gintama je japanimation serija,aka ANIME SERIJA xDD

710Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 03:34

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

Podvrste animacije su..anime, crtaći..? To mi je već smešno. Animacija je proces i radnja, koja se, jelte, koristi za mnoge namene: u igranom filmu, programima..

Lepo napisa čovek:
Ta Animacija o kojoj govoriš, bez obzira bila američka ili japanska je dobila naziv crtić. Crtana serija, crtani film....

Samo si drugim rečima ili možda zbog svoje neobaveštenosti, rekao istu stvar kao i ja (sajber). Animirani film je potpuno drugi pojam od animacije, iako su povezani do srži. Animacija je proces, a animirani film je pojam ili ti kategorija.

U našem srpskome jeziku (a sudeći po sajberu i u hrvatskom), crtani je samo drugo ime za animirani film, a to se, kao što reče Igor, uči u osnovnoj školi.

Nije ovo neki moj subjektivni stav, to su jednostavno činjenice.

711Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 03:36

Gost

Anonymous
Gost

@Japi:
Vidis da mozes lepo da spamujes forum... Vala sam se nacitao. Very Happy

Japi ::A ti nadjes najbrutalniji anime koji postoji,zavezes je za stolicu i kazes: 'Je li,jel ti ovo crtaci,a?!JE LI!!!??' Haha Haha Haha,malo sam osetljiv po tom pitanju,vala dosadilo mi za sva vremena da pricaju za anime da su crtaci,neuki umovi xDD
Brutalno??? Am.. what?
Not my specialty... Blam
.
.
.
Another ili tako ness??? scratch

Sta si ti dao sestri da gleda? Smile

712Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 03:53

Japi

Japi
Shogun
Shogun

To sto ti kazes synhro je objasnjenje na nivou osnovne skole,ne mozes sve animacije,animirane filmove ili serije da nazivas crtacima,to je krajnje smesno.Evo bar sto se mene tice,nikada u zivotu nisam cuo da neko Ghost in The Shell,Paranoia Agent,GTO i ostala kultna dela naziva crtacima,Dragon Ball,Pokemone i slicno nazivaju samo zato sto ih zna zapadnjacka kultura,a njima je to naravno sve isto Smile Isto vazi i za filmove poput Spirited Away,Princess Mononoke i slicno,svugde ces naci u opisu kao animirani film/Animated movie,niko ih nikad nije nazivao crtacima iliti cartoons! Ne znam ko je taj covek sto je to napisao,ali od samog starta anime se nikad nisu nazivale crtacima,vec japanskom animacijom/japanimation vec su ih tako nazivali zapadnjaci sa nedostatkom mozdanih celija da uoce razliku izmedju Miki Mausa i Sazae-san. A i kako da uoce razliku kad su ih hranili samo Zmajevom Kuglom xDD

Uff,odlican sam ti ja spamer,zna Rale,svaki drugi dan me opominjao Haha Moja sestra za ironiju je gledala Clannad prvo,na moju preporuku,a zatim Death Note i Nanu,sad planira Darker then Black,mada ima mnooogo zeznut posao koji ostavlja vrlo malo slobodnog vremena Sad

713Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 04:11

ZetaZaku

ZetaZaku
Daimyo
Daimyo

U Japanu i Miki Mausa zovu anime. You mad?

http://dreamlessdorm.wordpress.com/

714Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 04:15

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

Japi ::Haha,malo sam osetljiv po tom pitanju,vala dosadilo mi za sva vremena da pricaju za anime da su crtaci,neuki umovi xDD

Naravno i ja sam osetljiv kada mi neko prosipa čaršijske teorije bez trunke dokaza..teško je odbraniti neko mišljenje ili stav bez valjanog argumenta ili koristiti samo primere, koji isključivo potkrepljuju tvoje (drugačije nedokazivo) stanovište. Dakle, kod mene to ne prolazi bez objektivnog argumenta.

To što si koristio brutalnost je više nego licemerno. Postoje krajnosti u svakom žanru animiranog (evo zbog tebe ga neću nazvati crtani) filma po pitanju dubine, brutalnosti, sadržaja..čega već ne, ali se te krajnje vrednosti ne mogu kao glavni reprezent (uzorak za poređenje).

Primer: porediti Pčelicu Maju (Mitsubachi Maya no Bouken) sa Gospodarima vremena (Les Maitres du temps) i reći da je zbog toga evropski animirani film brutalniji ili porediti Shigurui sa Štrumpfovima i samo na osnovu toga reći da su anime brutalnije.

Dakle, da ne bude zabune..ne tvrdim da anime kao celokupna podvrsta nisu u globalu brutalnije od drugih žanrova crtanog (animiranog) filma. Govorim samo kako nema veze sa mozgom koristiti brutalnost, kao osnovni (verovatno i jedini) argument za tezu kako anime nisu crtani film.

715Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 04:19

Gost

Anonymous
Gost

@Japi:
I ja hocu da dam sestri Clannad da gleda, ali ne mogu da je nateram... Ona samo fura spanske (i to ne meksicke, nego spanske) serije. Smile

716Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 04:29

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

Japi ::To sto ti kazes synhro je objasnjenje na nivou osnovne skole,ne mozes sve animacije,animirane filmove ili serije da nazivas crtacima,to je krajnje smesno.Evo bar sto se mene tice,nikada u zivotu nisam cuo da neko Ghost in The Shell,Paranoia Agent,GTO i ostala kultna dela naziva crtacima,Dragon Ball,Pokemone i slicno nazivaju samo zato sto ih zna zapadnjacka kultura,a njima je to naravno sve isto Smile Isto vazi i za filmove poput Spirited Away,Princess Mononoke i slicno,svugde ces naci u opisu kao animirani film/Animated movie,niko ih nikad nije nazivao crtacima iliti cartoons! Ne znam ko je taj covek sto je to napisao,ali od samog starta anime se nikad nisu nazivale crtacima,vec japanskom animacijom/japanimation vec su ih tako nazivali zapadnjaci sa nedostatkom mozdanih celija da uoce razliku izmedju Miki Mausa i Sazae-san. A i kako da uoce razliku kad su ih hranili samo Zmajevom Kuglom xD

Ne volim kada mi stavljaju reči u usta. Prvo nauči da ne mešaš pojmove, pa tek onda kreni u neku diskusiju.Dakle, vrlo je jednostavno: animated movie/series u našem jeziku se ekvivalentno naziva animirani (ili crtani) film, skraćeno crtać. Cela ta kvazi-razlika i polemisanje oko imenovanja je krajnje veštački stvorena..kako bi i jedna i druga strana boost-ovala svoj stvaralači ego posebnošću i unikatnošću, proklamujuću svoju nezavisnost od drugih. U stvarnosti su samo dve, dosta različite, škole animiranog filma.

Imenovanje pojmova u mnogome zavisi od zemlje do zemlje (reona do reona), kao što reče ZZ. Kako nisam niti Japanac niti Englez, isključivo koristim lokalno-preihvaćenu terminologiju.

717Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 05:39

sajber

sajber
V.I.P.
V.I.P.

ZetaZaku, Japanci nemaju naziv za zapadnjačke crtiće? Anime i i zapadnjačke crtiće nazivaju isti, Anime?

718Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 05:54

Zomboid

Zomboid
PsYcho TeDdy
PsYcho TeDdy

Synhro je u pravu; zapravo nema prave razlike u znacenju izmedju reci "anime" i "crtani" osim sto ljudi na zapadu koriste rec "anime", posto se ona koristi u Japanu, kao neki sinonim za crtane filmove nastale tamo ili one nastale pod uticajem tog stila crtanja. Nije greska nazvati neki "anime" crtacem.

719Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:00

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

sajber ::Japanci nemaju naziv za zapadnjačke crtiće? Anime i i zapadnjačke crtiće nazivaju isti, Anime?

Prijateljica Wiki kazuje:

In Japan, the term anime does not specify an animation's nation of origin or style; instead, it serves as a blanket term to refer to all forms of animation from around the world.

720Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:10

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Uz svo duzno postovanje synhro,prosipas iz supljeg u prazno,nisam ni mislio na brutalnost vec na realnost,u jednom od prethodnih postova pise lepo da se anime razlikuju od crtaca po apsolutno svemu,tipu animacije,muzici,tematici,realizmu,zanrovima, etc Smile Prihvati sta god ti Wiki kaze,jos jedanput rec ANIME je skracenica od prvobitnog izraza JAPANIMATION,sta tacno nije jasno iz prevoda 'Japanska animacija'? Haha Gde je tu logika da Miki Maus bude anime? Haha

Jao Filipe,haha,ona nije jos prevazisla tu fazu? xD Sa srecom da je ubedis jednog dana xDD

721Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:16

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Sto znam da raspalim strasti i razgovor,alal mi vera Haha Secam se jedne veceri sa drustvom se napili i razgovarali o politici do 7 ujutru,nekih 5-6 sati,haha,a grom da me ubije ako se secam bilo cega sto smo pricali Haha Haha

722Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:22

Gost

Anonymous
Gost

Japi ::Jao Filipe,haha,ona nije jos prevazisla tu fazu? xD Sa srecom da je ubedis jednog dana xDD
Hahahhaha, nije prerasla spanske serije, znaci da nije spremna za crtane filmove. Haha
(Btw, namerno sam rekao crtane filmove.) Xixixi
Japi ::Sto znam da raspalim strasti i razgovor,alal mi vera Haha Secam se jedne veceri sa drustvom se napili i razgovarali o politici do 7 ujutru,nekih 5-6 sati,haha,a grom da me ubije ako se secam bilo cega sto smo pricali Haha Haha
Amin. Pričaonica - Page 29 1205344956

723Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:32

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Ako si namerno rekao,nemam vise inspiracije za ozbiljnu raspravu,sad mi se zeza Haha Ce joj dosadi verovatno za 2-3 godine,pa posle ce malo turske i indijske jos 2-3 godine,pa mozda tek onda da proba anime,haha Haha To je zadnji stupanj u evoluciji xDD

724Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:36

Gost

Anonymous
Gost

Pa brza je ona, vec sad gleda i turske. Hero always comes la
Indijske su idalje preozbiljno stivo, i guess. Haha
Znaci anime za jedno godinu dana... lolol

725Pričaonica - Page 29 Empty Re: Pričaonica Čet 20 Dec 2012, 06:38

Japi

Japi
Shogun
Shogun

U dobro je,ona to ubrzanim tokom,haha xD Videh sinoc na televizoru,lele kako lepe one indijke (mada oni nasli verovatno najlepse da glume) xD Do sinoc,na slavi, nisam video uopste indijske serije Haha

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 29 od 40]

Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Sledeći

Similar topics

-

» Pričaonica

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu