Japi ::Uz svo duzno postovanje synhro,prosipas iz supljeg u prazno,nisam ni mislio na brutalnost vec na realnost,u jednom od prethodnih postova pise lepo da se anime razlikuju od crtaca po apsolutno svemu,tipu animacije,muzici,tematici,realizmu,zanrovima, etc
Ako neko presipa iz šupljeg u prazno to si ti, uz dužno poštovanje naravno..vezao si se za to jedno poređenje o brutalnosti (koje sam uzeo iz tvog posta), a sve ostalo što sam napisao si zanemario, jer nemaš argumenata. Nisam ja osporio unikatnost anime-ima, već sam osporio da ih ta unikatnost izdvaja iz klasifikacije kao podvrstu animiranog (crtanog) filma. Realizma ima u svim školama, samo u drugačijim formama, shodno podneblju, vremenu, svrsi..jelte, zbog toga je svaka od njih unikatna i zbog toga idalje volim crtani film kao konj od 27 godina, ma sa kog kontinenta dolazio.
Koji argument si naveo u tvojim postovima..? Nijedan. Samo si u jednom nabrojao zid animica (kako bi maskirao manjak sadržaja) i izneo da tobože na njihovim labelama piše
animated movie. Normalno da će to pisat..kod nas bi pisalo animirani ili crtani film.
Problem sa tvojim teorijom je što mešaš terminologije različitih jezika. Još samo da me ubediš kako poznanicima pričaš kako gledaš
japanimaciju. Presmešno je. Koristićeš termin
anime, a ako on ne bude upalio lampice kod dotične osobe (bez obzira na njen socio-inteligentni status), objasnićeš sa
japanski crtani film.
Japi ::Prihvati sta god ti Wiki kaze,jos jedanput rec ANIME je skracenica od prvobitnog izraza JAPANIMATION,sta tacno nije jasno iz prevoda 'Japanska animacija'? Gde je tu logika da Miki Maus bude anime?
Nažalost šaljiva demagogija i izvlačenje iz konteksta ne pali kod mene.
Japanci klasifikuju Miki Mausa kao
anime, uostalom i sve ostale crtane filmove (pa i svoje).