Koja vam je zanimljivija religija?
Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se
Šintoizam ili budizam?
+8
ImmortalSilence
L.A
MISA
ChiakiNagoya
AngelOfDarkness
Heiwajima_Mayu
Zomboid
~Death Ripper~
12 posters
Šta vam je bolje?
2 Re: Šintoizam ili budizam? Pon 27 Jun 2011, 06:37
Zomboid
PsYcho TeDdy
Shinto, mada obe volim. Samo sto je budizam nekako too pesimistic >.>"
3 Re: Šintoizam ili budizam? Uto 28 Jun 2011, 03:09
Heiwajima_Mayu
V.I.P.
Kyo ::Shinto, mada obe volim. Samo sto je budizam nekako too pesimistic >.>"
This xD
4 Re: Šintoizam ili budizam? Uto 28 Jun 2011, 04:13
AngelOfDarkness
Nihon-Jin
Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam
Prventsveno zbog cega mi je Sintoizam impresivan to je zbog njegove drevnosti i okrenututosti prirodi,ali takodje jos jedna stvar koja je impresivna kod Sintoizma jeste to sto ne sadrzi u sebi nijednuu versk obavezu i mislim da samim tim je indirektno odgovoran za to sto je japanska kultura jedna od najliberalnijih kulturi na svetu.
Budizam jeste lep,ali da se nadovezem na ono sto je Kyo rekla,jeste pomalo depresivna i staticna religija.
Mada u svakom slucaju,iako se jedan broj Japanaca deklarise kao Sintoisti a jedan kao Budisti,te dve religije su tamo,prvestveno zbog ateisticke prirode Budizma,spojene u jednu,te izmedju njih tamo nema velike razlike(naprimer Sintoisti i Budisti idu u iste hramove )
Prventsveno zbog cega mi je Sintoizam impresivan to je zbog njegove drevnosti i okrenututosti prirodi,ali takodje jos jedna stvar koja je impresivna kod Sintoizma jeste to sto ne sadrzi u sebi nijednuu versk obavezu i mislim da samim tim je indirektno odgovoran za to sto je japanska kultura jedna od najliberalnijih kulturi na svetu.
Budizam jeste lep,ali da se nadovezem na ono sto je Kyo rekla,jeste pomalo depresivna i staticna religija.
Mada u svakom slucaju,iako se jedan broj Japanaca deklarise kao Sintoisti a jedan kao Budisti,te dve religije su tamo,prvestveno zbog ateisticke prirode Budizma,spojene u jednu,te izmedju njih tamo nema velike razlike(naprimer Sintoisti i Budisti idu u iste hramove )
5 Re: Šintoizam ili budizam? Sre 29 Jun 2011, 01:46
Zomboid
PsYcho TeDdy
Mene sintoizam impresionira zbog dugih smesnih imena 300 miliona bogova @_@
9 Re: Šintoizam ili budizam? Čet 15 Sep 2011, 07:50
ImmortalSilence
Daimyo
AngelOfDarkness ::Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam
Slažem se.
10 Re: Šintoizam ili budizam? Sub 15 Okt 2011, 07:17
Lizzy
Nihon-Jin
ImmortalSilence ::AngelOfDarkness ::Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam
Slažem se.
11 Re: Šintoizam ili budizam? Uto 03 Jan 2012, 12:21
Veronika
Nihon-Jin
Uglavnom ne vjerujem u sve to, ali Budizam kao religija mi je uvijek bila zanimljiva (:
12 Re: Šintoizam ili budizam? Ned 03 Jun 2012, 02:24
BlutEngel
Kami-sama
Budizam, skoro sam spremao i predavao lekcije iz sociologije vezano za pomenutu religiju i dobio 5.
13 Re: Šintoizam ili budizam? Čet 08 Nov 2012, 04:19
the elven lover
Nihon-Jin
Budizam.
Kao religija mi se mnogo dopada... Karma, reinkarnacija i te stvari u koje oni veruju su mi nekako najlogičnije od svih ostalih religija.
Kao religija mi se mnogo dopada... Karma, reinkarnacija i te stvari u koje oni veruju su mi nekako najlogičnije od svih ostalih religija.
Similar topics
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu