Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Šintoizam ili budizam?

+8
ImmortalSilence
L.A
MISA
ChiakiNagoya
AngelOfDarkness
Heiwajima_Mayu
Zomboid
~Death Ripper~
12 posters

Šta vam je bolje?

Šintoizam ili budizam? I_vote_lcap69%Šintoizam ili budizam? I_vote_rcap 69% [ 9 ]
Šintoizam ili budizam? I_vote_lcap31%Šintoizam ili budizam? I_vote_rcap 31% [ 4 ]
Ukupno Glasova : 13

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Šintoizam ili budizam? Empty Šintoizam ili budizam? Pet 17 Jun 2011, 08:29

~Death Ripper~

~Death Ripper~
Administrator
Administrator

Koja vam je zanimljivija religija?

https://japanmaniaserbia.serbianforum.info

2Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Pon 27 Jun 2011, 06:37

Zomboid

Zomboid
PsYcho TeDdy
PsYcho TeDdy

Shinto, mada obe volim. Samo sto je budizam nekako too pesimistic >.>"

3Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Uto 28 Jun 2011, 03:09

Heiwajima_Mayu

Heiwajima_Mayu
V.I.P.
V.I.P.

Kyo ::Shinto, mada obe volim. Samo sto je budizam nekako too pesimistic >.>"

This xD

4Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Uto 28 Jun 2011, 04:13

AngelOfDarkness

AngelOfDarkness
Nihon-Jin
Nihon-Jin

Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam Very Happy
Prventsveno zbog cega mi je Sintoizam impresivan to je zbog njegove drevnosti i okrenututosti prirodi,ali takodje jos jedna stvar koja je impresivna kod Sintoizma jeste to sto ne sadrzi u sebi nijednuu versk obavezu i mislim da samim tim je indirektno odgovoran za to sto je japanska kultura jedna od najliberalnijih kulturi na svetu. Very Happy Very Happy Very Happy
Budizam jeste lep,ali da se nadovezem na ono sto je Kyo rekla,jeste pomalo depresivna i staticna religija. Very Happy Very Happy Very Happy
Mada u svakom slucaju,iako se jedan broj Japanaca deklarise kao Sintoisti a jedan kao Budisti,te dve religije su tamo,prvestveno zbog ateisticke prirode Budizma,spojene u jednu,te izmedju njih tamo nema velike razlike(naprimer Sintoisti i Budisti idu u iste hramove Very Happy )
Very Happy Very Happy Very Happy

5Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Sre 29 Jun 2011, 01:46

Zomboid

Zomboid
PsYcho TeDdy
PsYcho TeDdy

Mene sintoizam impresionira zbog dugih smesnih imena 300 miliona bogova @_@

6Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Pet 22 Jul 2011, 03:06

ChiakiNagoya

ChiakiNagoya
Ninja
Ninja

Ni jedno ni drugo ^^

7Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Sre 27 Jul 2011, 06:37

MISA

MISA
Nihon-Jin
Nihon-Jin

Nijedna Smile

8Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Pon 08 Avg 2011, 13:13

L.A

L.A
Nihon-Jin
Nihon-Jin

Shintoizam Very Happy

9Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Čet 15 Sep 2011, 07:50

ImmortalSilence

ImmortalSilence
Daimyo
Daimyo

AngelOfDarkness ::Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam Very Happy
Prventsveno zbog cega mi je Sintoizam impresivan to je zbog njegove drevnosti i okrenututosti prirodi,ali takodje jos jedna stvar koja je impresivna kod Sintoizma jeste to sto ne sadrzi u sebi nijednuu versk obavezu i mislim da samim tim je indirektno odgovoran za to sto je japanska kultura jedna od najliberalnijih kulturi na svetu. Very Happy Very Happy Very Happy
Budizam jeste lep,ali da se nadovezem na ono sto je Kyo rekla,jeste pomalo depresivna i staticna religija. Very Happy Very Happy Very Happy
Mada u svakom slucaju,iako se jedan broj Japanaca deklarise kao Sintoisti a jedan kao Budisti,te dve religije su tamo,prvestveno zbog ateisticke prirode Budizma,spojene u jednu,te izmedju njih tamo nema velike razlike(naprimer Sintoisti i Budisti idu u iste hramove Very Happy )

Slažem se.

10Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Sub 15 Okt 2011, 07:17

Lizzy

Lizzy
Nihon-Jin
Nihon-Jin

ImmortalSilence ::
AngelOfDarkness ::Volim i jednu i drugu,ali me ipak vise impresionira Sintoizam Very Happy

Slažem se.

11Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Uto 03 Jan 2012, 12:21

Veronika

Veronika
Nihon-Jin
Nihon-Jin

Uglavnom ne vjerujem u sve to, ali Budizam kao religija mi je uvijek bila zanimljiva (:

12Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Ned 03 Jun 2012, 02:24

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Budizam, skoro sam spremao i predavao lekcije iz sociologije vezano za pomenutu religiju i dobio 5. Smile

13Šintoizam ili budizam? Empty Re: Šintoizam ili budizam? Čet 08 Nov 2012, 04:19

the elven lover

the elven lover
Nihon-Jin
Nihon-Jin

Budizam. Smile
Kao religija mi se mnogo dopada... Karma, reinkarnacija i te stvari u koje oni veruju su mi nekako najlogičnije od svih ostalih religija. tongue

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

» Sintoizam kao religija

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu