Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Imate problem sa računarem ili internetom? Rešimo ga zajedno

+12
Amaya
Countless Error
ImmortalSilence
Heiwajima_Mayu
kifla
Akai
sajber
japanese girl^^
AlanViBritannia
~Death Ripper~
Sakura_Tokyo
UbicaMekogSrca
16 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole  Poruka [Strana 4 od 4]

Amaya

Amaya
Daimyo
Daimyo

Japi ::Ima dosta razlicitih mogucnosti zasto se sve to desilo: Prvo,mozda ti je slaba graficka na novom laptopu (ili starom,to te bas nista nisam razumeo,haha xD) i ne podrzava open GL (sto je u danasnje vreme skoro nezamislivo). Zatim mozes da probas najstandardnije resenje,da instaliras ili updatujes drajvere za graficku. Takodje mozes da bacis pogled u video settings za Minecraft da vidis koja ti je graficka podesena,mozda je ono po defaultu stavilo neku glupost umesto tvoje graficke koju imas (to mi se desavalo sa nekim starijim igricama)

Nisam igrao Minecraft tako da ne znam bas konkretno kakve sve probleme moze da ima igrica,i da li mozda nesto konkretno zahteva Smile Mogla bi i da proveris za Javu da li je dobro instalirana,ili da updatujes,kao i za DirectX,i to bi trebalo da imas neku noviju verziju Smile

pokusat cu sa svime pa javim ima li pomaka x3

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Imao sam ranije W7 Ultimate ali je posle manje od mesec dana nastao veliki problem. Windows nece da se pokrene, stalno izbacuje gresku i opcije kako bih je uklonio medjutim nista ne funkcijonise.
Da li neko zna u cemu je problem?

Zomboid

Zomboid
PsYcho TeDdy
PsYcho TeDdy

Svakako je najlakse da preinstaliras OS. Kakvu gresku prikazuje? Treba to il detaljnije opisati ili videti uzivo za postavljanje ikakvih drugih pretpostavki. Ovako deluje kao da je puko sistem.

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Mislim da je pokazivalo ovako nesto, nakon sto krece da ocitava Windows pa se restartuje:
Imate problem sa računarem ili internetom? Rešimo ga zajedno - Page 4 28p-2649-windows7-error

Zatim 'idem da popravim gresku' i izbaci mi ovo:
Imate problem sa računarem ili internetom? Rešimo ga zajedno - Page 4 Startup-repair

Probao sam sve i nista. Neki put uspem sa ovim prvim - Startup Repair, ocitava pa izbaci kako je gresa uklonjena i pokrene W, medjutim posle 15 min se restartuje i opet ista prica.

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Od repair digni ruke,nema od toga nista,ako nece da startuje Windows normalno kad uzmes tu opciju,onda je mozda do hardvera,jel si skoro menjao neke delove??Na pr dodao ram memoriju ili slicno?Ako nisi nista menjao,onda najverovatnije je Windows nesto zeznuo stvar i moraces da ga reinstaliras..

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Dodao sam ram memoriju, sad imam 2 od po 1GB ddr2 667 mhz.

Japi

Japi
Shogun
Shogun

Izbaci tu jednu Ram memoriju koju si dodao.Ako ti onda startuje kompjuter normalno to znaci da nisu kompatibilne,ili zapravo nisu obe DDR2 ili mozda rade na razlicitim frekvencijama,mozda je cak i do proizvodjaca (mada mala sansa ovo zadnje)

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

DRR2 su obe i imaju istu frekvenciju. Samo je proizvodjac razlicit.
Medjutim nakon toga sam instalirao W XP, vec duze vreme ga koristim ali mi ne odgovara. Ne javlja se taj problem, ali zato se cesto javlja greska -File is corrupt- desava se koliko puta da ne mogu da raspakujem fajl ili da instaliram neki program.

Japi

Japi
Shogun
Shogun

File corrupt su virusi krivi Smile Ako ti izadje da je corrupted file (lupam primer,instalacija za winamp) to mozes da brises odmah Smile Meni to dodje kao upozorenje za viruse,cim vidim da nesto u kompjuteru se pojavilo da nece da radi,odmah skeniram sve xDD

P.S. Za ovo prvo je onda greska u Windowsu,cim ti sedmica nece radi kako treba a XP hoce

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Obicno se javlja kod vecih programa. Kao sto su Photoshop, Sony Vegas...

Znaci verovatno do verzije Windows-a ili mozda do onog nelegalnog programa za njegovo aktiviranje... xD

Spojler:

Japi

Japi
Shogun
Shogun

To jeste,ja sam lupio za winamp,ali obicno napadaju vece i bitnije programe.

Ne znam kako ti radis,ali ja nikad ne aktiviram,haha xDD Ja skinem sa torenta windows i to je to,narezem kako treba na disk,nista posle ne radim kad instaliram,iskljucim i update i firewall Very Happy Imao sam link ali ga sklonili,haha,radi mi solidno taj windows 7 ali ga nema vise na netu :/ Mozda neko sa foruma ima link od nekog kvalitetnog koji je jos uvek prisutan? xD

sajber

sajber
V.I.P.
V.I.P.

Na hardu i cd-romu imam onaj moderniji ulaz za one tanje kablove, da se tako izrazim, a na starom hardu idu oni širji. Dali bi ipak nekako mogao prikopčat stari hard na novi komp?

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

Verovatno pričaš o ATA i Sata kablovima.
SATA
Imate problem sa računarem ili internetom? Rešimo ga zajedno - Page 4 Sata-serial-ata-cable-sata-hard-disk-dvd-dvdrw-loveu-0807-21-Loveu@14

ATA (pATA)

Imate problem sa računarem ili internetom? Rešimo ga zajedno - Page 4 Kabl-ide-ata-133-flat-connex-60cm

Možeš naravno samo ti treba konvertor koji će dodati tip porta koji tebi fali... Ima više modela npr.:

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

U zadnje vreme kompjuter mi cesto potpuno blokira i onda moram da ga restartujem ili blokira pa se sam ponovo pokrene. Uopste ne bira vreme kad ce, dok gledam anime online, igram igru, skeniram komp antivirusnim programom ... Kad sam vec kod virusa, skenirao sam ga sa vise antivirus programa, nijedan ne nalazi viruse.
Trazio sam na netu resenje, medjutim odgovori su razni. Neki kazu da je pregrevanje graficke ili procesora (skinuo sam programe koji mere temperaturu; temp. graficke ide do 56C; procesora core 0 - do 31C core 1 - do 42C) Mislim da je temperatura u redu.
Napajanje nisam skoro menjao, ali kad sam imao problem sa njim obicno nije hteo ni Windows da mi pokrene. Sto se RAM memorije tice, nadogradio sam je za 1 GB pre oko godinu dana. Sad imam 2GB. Od kad sam je prikljucio nisam imao nikakvih vecih problema do sad, kao sto je ovaj.
Maticnu plocu i ostale delove sam danas detaljno ocistio. Mislio sam da je prasina ta koja pravi probleme racunaru. Medjutim opet ista prica.
Da li je neko mozda zna resenje za ovaj problem? Nesto mi se ne bacaju pare na servis. Unapred zahvalan.

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

reinstaliraj operativni sistem...nasumično blokiranje u 80% slučajeva je proizvod problema u kernelu. Takođe nemoj koristiti instalacioni CD sa kojeg si radio ovaj sistem jer možda greška nije nastala nego je došla sa instalacijom. Tek posle toga možeš zaključivati da li je mehanički kvar.

synhro

synhro
Daimyo
Daimyo

Kočenje celokupnog sistema može da prouzrokuje hiljadu i jedna stvar.

Lepo ti kaže Ubica, reinstal sistema (instal što svežijeg datuma) ti je najbezbolnije rešenje. Štaviše, uradio to što pre jer nikada ne znaš da'l će problem postati ozbiljniji.

Nešto slično mi se desilo na starom kompu, a ispostavilo se kasnije da je grafička bila pred krajem života.

Probaj prvo reinst.

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

ma da... evo ja na primer koristim dual OS i imam 7 i 8 instaliranu. Sa vremena na vreme kad sam na 7. ona zakuca iz čista mira (?!) dok na 8. za ovih 8. meseci nisam imao niti jedan sličan problem. Sa istog tog instalacionog cd-a za sedmicu kod kolega šljaka bez frke ali kod mene blokira. Ne postoji pisano pravilo ali bar ima opcija za pokušavanje odklanjanja opcija.

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Huh, a bas sam skoro instalirao sistem i to sam jedva nasao verziju Windows-a koji ne prekida tokom instalacije i ne izbacuje greske.
Na prosloj grafickoj mi je crko hladnjak i sistem nije hteo da se uopste pokrene. Pre nesto manje od godinu dana kupio sam novu sa unutrasnjim hladjenjem, tako da su veom male sanse da je ona.
Skinucu par verzija Windows-a i prebaciti na diskove. Pa sta bude.
Btw, hvala na odgovorima. Smile

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

skini win 7... mani se XP-a.

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Imam veoma losa iskustva sa instalacijom W7. Nikad ne zavrsi instalciju do kraja i obicno izbaci file is corrupt i sl. Probao sam ranije nekoliko verzija i nisam uspeo da ga instaliram.

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

imaš dobrih instalacija po netu... pogledaj naše forume i komentare.

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Instalirao sam W7, medjutim ista prica. Samo je drugaciji splet desavanja. Prvo zvuk krene da mi bruji, zatim se zamrzne slika, a onda se ekran ugasi. Neutral

UbicaMekogSrca

UbicaMekogSrca
Kami-sama
Kami-sama

pojavili se plavi ekran pre pada sistema? ako ne imaš dve opcije: grafika , procesor. Uzmi Grafiku ubaci u komp kod druga ako se ponovi znaš šta je.

BlutEngel

BlutEngel
Kami-sama
Kami-sama

Nema plavog ekrana. Izgleda da je problem bio u ventilatoru kucista. Otvorio sam kuciste i video da ne radi. Zatim sam ga skinuo i dobro ocistio. Sada radi i normalno se okrece. Moguce je doslo do pregrejavanja, zbog loseg protoka vazduha il' sl. Nadam se da je to bio problem.

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 4 od 4]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4

Similar topics

-

» Imate li brata/sestru?

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu