Sudeci anime, Naruto je mozda i veci smor od Bleacha jer ima 110 ep filera koji su cak sta epizodicni. Ni oni Shippuuden fileri nisu mnogo bolji, cak sta, vise su mi se svidjali ti epizodicni od ovih arkova gde sav build up uniste zbog Narutove emo strane. Naruto je shounen gde se deca igraju ninje i biju se, a ne gde 5epizoda mole lika da postane dobar. Drugi filer arc jos nisam mogao da odgledam do kraja, tako da sam tu i stao.
Bleach fileri...Ne znam za kasnije, ali meni je Bount arc bio prilicno naporan zbog broja epizoda. Bio mi je solidan prvih 26ep, ali su ga nepotrebno oduzili. Sad, secanje mi je mozda lose jer sam gledao pre 4-5 godina kad je anime tek usao u Arrancar deo.
Kod One Piece se nadje po koji filer arc od par epizoda i to je to. U prvih 300ep koliko se secam, ~50ep filera, od kojih mi je jedino naporan bio onaj Millennium Dragon arc. Ostali su bili uglavnom 4-5ep kao pauza izmedju dva velika arca, posto nije to Bleach da prekine aktuelni arc i ubaci filler arc.
Fairy Tail jedini nije patio od tih fillera za sad, posto je imao mozda nekih ~8 epizoda koje su uglavnom 1ep filler, sem jednog arca od 4-5ep.
Filleri su deo animea. Drugim recima, Fairy Tail i One Piece su bolji od Bleach i Naruto posto su gledljivi i nemaju dosadne fillere koji prekidaju radnju na 26ep ili kod Naruta na 100ep. Ako je pola animea od 500ep los, onda je tesko reci da je taj anime dobar samo zbog druge polovine. Lako je ignorisati 10ak epizoda, ali 200ep fillera tesko. Mada, malo je i glupo uporedjivati Fairy Tail sa njima posto su anime i manga mladji. Ni obican Naruto nije imao mnogo filera do 135. epizode. Bleach je jedini koji je imao 50ep filera u svojih prvih 100 epizoda.
Da budem iskren, ja ni nemam nista protiv fillera. U Narutu mi se eto svideo malo Sora arc zato sto su ubacili Asumu u njemu, al ga posle sav onaj emo deo unistio. Recimo u Detective Conan mi fileri isto dobri, pogotovu kad su duzi. Primeti se odmah da li je epizoda filler ili ne, posto su manga epizode mnogo bolje odradjene, ali ima i dobrih fillera. U pocetku je mozda malo smor gledati epizode sa Detective Boys, ali kad se Haibara prikljuci, samo te fillere i cekam <3
Sad, sto se mange tice, Naruto je malo druga prica, ali s obzirom da Bleach i One Piece nisam citao, ne mogu suditi mangama. Fairy Tail manga jos nije stigla do trenutka gde je Naruto manga stigla (koja je mozda i na samom kraju), tako da dodje kao da uporedjujem obe mange do time skip. Uporedjujuci Naruto Part 1 i Fairy Tail, Fairy Tail mi je daleko bolji. Iako Naruto i dalje smara u Part 2 oko Sasketa, taj deo je mnogo bolji od Part 1, tj Naruto Shippuuden je bolji od Naruto.
tl;dr - kao sto Alan rece, Fairy Tail nema nikakvo mesto medju big 3. Tako da mi je One Piece > Shipuuden > Bleach > Naruto sto se animea tice. Sto se mange tice...Samo sam Naruto i citao od Big 3.