Kerberu, svi studenti ekonomije znaju da para na paru ide. Ako imas novca, novca ce jos vise doci.
Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se
Sta zelite da postanete?
+29
PsychoticOne
Veronika
Miki-Liki
Yuki-senpai
Midori
Tsukiko-chan
ImmortalSilence
Sakura_Tokyo
AlanViBritannia
Countless Error
UbicaMekogSrca
Panda
Natsuko Sachiko
BlutEngel
Maya Toyoshima
KimSunghye
Aristocrat's Symphony
Garin
Kawaii Lulu-kun
Zomboid
Psychosocial
AnchyAbyss
Sadness
~Queen of Sharingan~
Daks.
Shinamori
Nyarlko
Evil Mastermind
~Death Ripper~
33 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4
77 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 13:05
AlanViBritannia
Daimyo
UbicaMekogSrca ::diskutabilno , za debatu , lako oborljivo i navođeno opštim mišljenjem. Osnovne ljudske potrebe nisu uslovljene novcem. Vremenom ćeš razumeti ovo što pričam... a ako i ne shvatiš nema veze utopićeš se u široke mase. Mlada si i previše zelena da bi i mislila o ovome... za sada uživaj u detinjstvu jer posle postaje čupavo.
Da, voda je besplatna, hleb se kupuje liscem, a kisa i sneg ne padaju, pa se uvek moze spavati u parku. Osnove ljudske potrebe uopste nisu uslovljene novcem.
78 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 13:12
UbicaMekogSrca
Kami-sama
da... para ide na paru... to znaju i Grčka i desetine propalih i nestalih milionera i gladnih ekonomista.
Voda jeste besplatna... bilo gde možeš zatražiti čašu vode da popiješ Ja hleb proizvodim... ne plaćam ga... ako ga nemaš rado ću ti ga dati i to free Smeštaj je stvar ličnog izbora ... preživeli su ljudi i ledeno doba i Nojev potop.
To je to... usade ti u glavu da ti je nova mnogooo potreban i da je on izvor tvoje sreće do te mere da postaješ marioneta i rob svojih sopstvenih prava. Ti ne radiš da bi dobio pare.... ti radiš da bi sebe usrećio na neki način a novac je samo prateća pojava. Dokaz? Najviše novca imaju upravo oni koji nisu obuzeti njime.
Voda jeste besplatna... bilo gde možeš zatražiti čašu vode da popiješ Ja hleb proizvodim... ne plaćam ga... ako ga nemaš rado ću ti ga dati i to free Smeštaj je stvar ličnog izbora ... preživeli su ljudi i ledeno doba i Nojev potop.
To je to... usade ti u glavu da ti je nova mnogooo potreban i da je on izvor tvoje sreće do te mere da postaješ marioneta i rob svojih sopstvenih prava. Ti ne radiš da bi dobio pare.... ti radiš da bi sebe usrećio na neki način a novac je samo prateća pojava. Dokaz? Najviše novca imaju upravo oni koji nisu obuzeti njime.
79 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 13:28
BlutEngel
Kami-sama
Zakljucak svega je: Novac je potreban (3x) ali nikada ne treba biti glavni motiv u zivotu. Zar bi radio neki posao koji ne volis i zbog kojeg si u cestom stresu npr. za 80 000, ili neki posao koji si uvek zeleo da radis i koji te ispunjuje za 50 000?
Pisci, muzicari, umetnici, zar takvi ljudi koji imaju talenat treba da odustanu i da teze poslu koji je trazeniji u ovoj zemlji i koji donosi vise para?
Ne, treba im podrska, a ne neko ko ce stalno da im prica kako nema hleb od toga.
Pisci, muzicari, umetnici, zar takvi ljudi koji imaju talenat treba da odustanu i da teze poslu koji je trazeniji u ovoj zemlji i koji donosi vise para?
Ne, treba im podrska, a ne neko ko ce stalno da im prica kako nema hleb od toga.
80 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 13:42
UbicaMekogSrca
Kami-sama
Da zatvorimo debatu jer već je dovoljno argumenata rečeno na obe strane. Ako se tvoju ideali vezuju za pojavu novca i ako su oni ono što te čini srećnim želim ti da ga stekneš što više. Želim to svima. Moji ideali i ubeđenja ne prate tu teoriju i ja im se ne klanjam. Novac treba da služi meni a ne obratno. I samim tim videćemo ko će biti srećniji.... vreme će reći sve ... ti koji pratiš novac ili ja koji sledim svoje snove.
---
The End.
---
The End.
81 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 23:21
AlanViBritannia
Daimyo
UbicaMekogSrca ::Voda jeste besplatna... bilo gde možeš zatražiti čašu vode da popiješ Ja hleb proizvodim... ne plaćam ga... ako ga nemaš rado ću ti ga dati i to free Smeštaj je stvar ličnog izbora ... preživeli su ljudi i ledeno doba i Nojev potop.
Ovo je najgluplja stvar koju sam cuo ikad. Ali dobro, kad si stavio pedalu na temu, necemo vise. A moglo bi se reci koliko hoces, ne samo o ovoj lol konstataciji, nego i o Grckoj i ostalim takvim zemljama i svemu.
82 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 23:31
Lady_Sonozaki
Shogun
My Little Pony xDDD Haha,Frendship Is Magic :3
Kao pisac ne mogu da zaradjujem znam,ali to volim da radim i rekli su mi da imam talenta mada znam da to ne pomaze. Novinar-cula sam da su neki zavrsili na sudovima zbog toga i toga,tako da nisam bas sigurna. Prevodilac-Imaju Google translate sta cu im ja xDD A i plata je,verujem,bedna.Nastavnik-...e to bas i nisam sigurna..
I hvala vam ono na savetima da pratim svoje snove,ako su to bili saveti
Kao pisac ne mogu da zaradjujem znam,ali to volim da radim i rekli su mi da imam talenta mada znam da to ne pomaze. Novinar-cula sam da su neki zavrsili na sudovima zbog toga i toga,tako da nisam bas sigurna. Prevodilac-Imaju Google translate sta cu im ja xDD A i plata je,verujem,bedna.Nastavnik-...e to bas i nisam sigurna..
I hvala vam ono na savetima da pratim svoje snove,ako su to bili saveti
83 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 23:38
AlanViBritannia
Daimyo
Prevodioci rade na procenat. Prevedes knjigu i onda imas % od njene prodaje.
Sve sto si navela je veoma lepo, i moze da se radi kao hobi [dobro predavanja i novinarstvo ne bas, ali pisanje i prevodjenje da]. Tako da, ako te to ispunjava, radi kao hobi, ali sa druge strane, profesija neka ti bude nesto sto ce ti obezbediti normalan zivot.
Sve sto si navela je veoma lepo, i moze da se radi kao hobi [dobro predavanja i novinarstvo ne bas, ali pisanje i prevodjenje da]. Tako da, ako te to ispunjava, radi kao hobi, ali sa druge strane, profesija neka ti bude nesto sto ce ti obezbediti normalan zivot.
84 Re: Sta zelite da postanete? Pon 06 Feb 2012, 23:42
Lady_Sonozaki
Shogun
Hvala na savetu,poslusacu ga,obecavam ti
85 Re: Sta zelite da postanete? Uto 13 Nov 2012, 05:21
the elven lover
Nihon-Jin
Psihijatar ili psiholog.
87 Re: Sta zelite da postanete? Sub 29 Dec 2012, 11:26
Ame-Chan
Nihon-Jin
rano mi je da o tome razmisljam, ali ipak...
Razmisljala sam o faxu japanskog i grafici u isto vreme.
Razmisljala sam o faxu japanskog i grafici u isto vreme.
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu